ONZE HOOGWERKER CURSUSSEN

Hoogwerker-certificaat.nl heeft een breed scala aan hoogwerker cursussen, waaronder de snelle en voordelige 1-uurs certificering voor bedrijven. Ook bieden wij een hoogwerker cursus voor beginners en een hoogwerker opleiding voor gevorderden aan. De getoonde prijzen van de opleiding tot hoogwerkerchauffeur zijn inclusief de kosten voor het praktijkexamen en lesmateriaal. Voor cursussen op zaterdag geldt een toeslag van € 50,00. Wilt u meer dan drie werknemers (binnen een uur) laten certificeren? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan of bel ons via 0529 820 210.

Hoogwerker certificaat voor werknemers in 1 uur

Bedrijven
De hoogwerker cursus voor gevorderden is voor iedereen die in het bezit is van een hoogwerker certificaat die binnenkort verloopt of al verlopen is. Deze hoogwerker cursus duurt maximaal een halve dag, waarbij de nadruk ligt op de praktische kennis. Na het opfrissen van de theorie zal de cursus hoogwerker worden afgesloten met een praktijkexamen.

Hoogwerker cursus gevorderden

BedrijvenParticulierenVeel Ervaring

De hoogwerker cursus voor gevorderden is voor iedereen die in het bezit is van een hoogwerker certificaat die binnenkort verloopt of al verlopen is. Deze hoogwerker cursus duurt maximaal een halve dag, waarbij de nadruk ligt op de praktische kennis. Na het opfrissen van de theorie zal de cursus hoogwerker worden afgesloten met een praktijkexamen.

Kosten: € 199,00 (€ 240,79 incl. btw)

Cursus hoogwerker beginners

BedrijvenParticulierenGeen Ervaring

Voor onze hoogwerker opleiding voor beginners heeft u weinig tot geen ervaring met de hoogwerker nodig. Deze hoogwerker cursus is inclusief lesmateriaal en een theorie- en praktijkexamen. De nadruk ligt op veilig werken met de hoogwerker. Na de cursus ontvangt u een hoogwerker certificaat met een geldigheidsduur van vijf jaar, dat voldoet aan de Arbowet.

Kosten: € 249,00 (€ 301,29 incl. btw)

Hoogwerkercursus in het Engels

BedrijvenParticulierenGeen Ervaring

Onze basisopleiding hoogwerker is bedoeld voor mensen die nog geen tot weinig ervaring hebben in het besturen van de hoogwerker. Doordat deze cursus volledig Engelstalig is, kunnen werknemers die de Nederlandse taal niet beheersen ook hun hoogwerkercertificaat halen. Dit certificaat is 5 jaar geldig en voldoet aan alle eisen van ARBO en verzekeraars.

Kosten: € 299,00 (€ 361,79 incl. btw)

Onze wettelijk erkende hoogwerker cursus

Een cursus via Hoogwerker-certificaat.nl voldoet altijd aan de eisen die worden gesteld door de Arbowet en de Arbeidsinspectie. Daarnaast geeft een hoogwerker certificaat u een verbeterde positie op de arbeidsmarkt, aangezien steeds meer werkgevers eisen dat u gecertificeerd bent voor het gebruik van de hoogwerker.

De theorie van de hoogwerker cursus

Tijdens de hoogwerker cursus staat het veilig en verantwoord omgaan met de machine centraal. Daarbij ligt de focus op naleving en handhaving van de veiligheidsvoorschriften conform de Arbowet. In het theoretische gedeelte worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Veiligheidsvoorschriften ‘Hijs- en hefmiddelen’ (A.I. 17) en Arbowet
 • Definitie en inzetbaarheid hoogwerkers
 • Verschillende hoogwerkermodellen en -typen
 • Inspectie voor het gebruik
 • Selectievolgorde
 • Overige theorie

Inhoud praktijkgedeelte van de cursus

Naast het theoretische gedeelte van de cursus hoogwerker, wordt ook de praktische kant uitvoerig behandeld. Zo leert u de verschillende mogelijkheden van een hoogwerker kennen en raakt u bedreven in het gebruik van de hoogwerker. In dit praktijkgedeelte leert u:

 • Omgaan met alle functies van de hoogwerker
 • Praktijkoefeningen
 • Bewegingen van het hefvlak
 • Uitvoeringsafhankelijke oefeningen
 • Uitvoeren van een visuele inspectie
 • Bewustwording van gevaren en risico’s van de hoogwerker

Hoogwerker examen

De hoogwerker cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen. Uw opgedane kennis van de theorie- en praktijkoefeningen wordt nu uitvoerig getest. Tijdens het praktijk onderdeel van het hoogwerker examen toont u aan competent te zijn in het omgaan met een hoogwerker. Wanneer u dit heeft aangetoond, heeft u het hoogwerker examen behaald.

Hoogwerker theorie oefenen

Ondanks dat de hoogwerker cursus wordt afgesloten met een praktijkexamen, is het wel belangrijk om voldoende kennis van de theorie te hebben. Deze kennis zal namelijk ook worden getest tijdens het examen. Wilt u de cursus goed voorbereid volgen? Om de hoogwerker theorie te oefenen, kunt u op diverse plekken online oefentesten vinden. Hierbij wordt uw kennis getest. Let er wel op dat het gaat over de actuele wetgeving.

Certificering

Nadat u bent geslaagd, ontvangt u het wettelijk erkende hoogwerker certificaat. Het certificaat is vijf jaar geldig en voldoet aan de Arbowet en de eisen van verzekeraars. Na het afronden van de cursus hoogwerker kan de cursist:

 • Op een veilige en professionele manier met de hoogwerker omgaan
 • Een technische inspectie uitvoeren op het voertuig
 • Verschillende typen hoogwerkers bedienen

Effectief en efficiënt werken

Met een hoogwerker cursus vergroot u uw kennis over het functioneel gebruiken van de hoogwerker. Zo werkt u niet alleen veiliger, maar ook nog eens efficiënter. Dit levert naast tijdwinst ook een verbetering op van het afgeleverde werk. Steeds meer opdrachtgevers eisen daarom dat er uitsluitend medewerkers met een hoogwerker certificaat de machine bedienen. Hoogwerker-certificaat.nl denkt graag met u mee. Daarom hebben wij een cursus van een uur ontwikkeld voor uw werknemers. Zo bespaart u veel tijd en geld op de scholingskosten van uw medewerkers. Bereken direct uw kostenbesparing.

Behaal uw hoogwerker certificaat

Via onze website schrijft u uzelf of uw medewerkers gemakkelijk in voor één van onze hoogwerker opleidingen. Kies voor een beginnerscursus, een gevorderdencursus of voor de 1-uurs certificering. Wilt u meer informatie over het certificeren van uw werknemers of heeft u interesse in onze hoogwerker cursus van een uur? Vraag dan een offerte aan of bel met 0529-820210.

Dé beste keuze voor hoogwerker trainingen en opleidingen

Voor bedrijven bieden wij onze nieuwe en zeer effectieve 1-uurs Incompany training aan.
Als particulier kunt u uw hoogwerker certificaat halen op meerdere locaties door heel het land.

Certificering in 1 uur!Bekijk alle opleidingen