IPAF CERTIFICAAT: INTERNATIONAAL HOOGWERKER CERTIFICAAT

Op hoogwerker-certificaat.nl vindt u diverse hoogwerker opleidingen, maar helaas bieden we geen opleidingen voor het IPAF certificaat aan. We kiezen er bewust voor om geen IPAF cursus te verzorgen, omdat een IPAF certificaat slechts voor een enkele categorie geldig is. Voor ieder volgend onderdeel moet u opnieuw een hoogwerker cursus volgen en een examen afleggen.

Onze eigen hoogwerker cursussen zorgen ervoor dat u met hoogwerkers uit alle categorieën kunt werken. Dit bespaart u dus tijd, geld én moeite. Het hoogwerker certificaat is geldig voor de volgende categorieën:

Heeft u vragen ver onze hoogwerker cursussen of wilt u meer weten over de verschillen tussen ons hoogwerkercertificaat en het IPAF certificaat? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons.

Verschillen tussen IPAF certificaat en onze hoogwerker cursussen

Een IPAF certificaat is vaak aanzienlijk duurder dan een standaard hoogwerker opleiding, omdat u per categorie hoogwerker wordt opgeleid en een examen aflegt. Een hoogwerker cursus IPAF kost vaak meer dan € 200,- per categorie, terwijl u met een hoogwerker certificaat van Hoogwerker-certificaat.nl al voor € 145,- met alle categorieën hoogwerkers mag werken.

Een cursus hoogwerker van Hoogwerker-certificaat.nl is geldig in Nederland, terwijl een IPAF certificaat internationaal erkend is. Verwacht u alleen in Nederland met een hoogwerker te werken? Dan is een standaard hoogwerker opleiding meestal het meest geschikt voor uw situatie.

Hoogwerker categorieën

Wanneer u de IPAF opleiding afrondt, ontvangt u een PAL card (Powered Access License). Een PAL card is een soort rijbewijs voor hoogwerkers. De kaart wordt uitgegeven door de non-profit ledenorganisatie International Powered Access Federation (IPAF). Het IPAF certificaat is een internationaal erkend hoogwerker certificaat en is te behalen voor de volgende categorieën hoogwerkers:

  • Categorie 1A: Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers (IPAF)
  • Categorie 1B: Telescoop-/kniktelescoop hoogwerker, hoogwerker op aanhanger, hoogwerker op chassis of spinhoogwerker met stempels (IPAF)
  • Categorie 3A: Zelfrijdende schaarlift en zelfrijdende eenpersoons verticaallift (IPAF)
  • Categorie 3B: Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerker (IPAF)

Een IPAF opleiding kost ongeveer € 250,- per categorie, per cursus.
Het certificaat dat u bij Hoogwerker-certificaat.nl haalt is geldig voor alle categorieën hoogwerkers. Naast een beginnerscursus hoogwerker, is het ook mogelijk om een incompany hoogwerker cursus of herhalingscursus hoogwerker te volgen.

Meer weten over het hoogwerker certificaat?

Vraag een offerte aan

Wanneer u in één keer meerdere werknemers wilt certificeren, kunnen we de opleiding vaak extra voordelig aanbieden. Neem contact op met Hoogwerker-certificaat om de mogelijkheden te bespreken:

0529 820 210

Dé beste keuze voor hoogwerker trainingen en opleidingen

Voor bedrijven bieden wij onze nieuwe en zeer effectieve 1-uurs Incompany training aan.
Als particulier kunt u uw hoogwerker certificaat halen op meerdere locaties door heel het land.

Certificering in 1 uur!Bekijk alle opleidingen