VEELGESTELDE VRAGEN OVER HOOGWERKERCURSUSSEN

Is een hoogwerker certificaat verplicht?

Een hoogwerker certificaat is officieel niet verplicht, maar de ARBO-wet stelt wel dat de werkgever moet zorgen dat zijn personeel voldoende kundig is om veilig met een hoogwerker te werken. Een hoogwerker certificaat toont aan dat uw medewerkers voldoende geïnstrueerd zijn in het werken met een hoogwerker.

Lees meer over: ‘is een hoogwerker certificaat verplicht?’

Doen jullie ook aan cursussen op locatie (incompany)?

Ja, bij hoogwerker-certificaat.nl certificeren we uw personeel ook op locatie. Met onze hoogwerker opleiding van 1 uur zorgen we dat u per medewerker maar 1 arbeidsuur misloopt. U bespaart hierdoor niet alleen aanzienlijk op opleidingskosten, maar ook op manuren.

Lees meer over de hoogwerker opleiding incompany.

Hoe kan ik het hoogwerker certificaat halen?

Wanneer u nog geen ervaring heeft in het werken met de hoogwerker, dan zijn wij in staat om u binnen 1 dag te certificeren. Volg de hoogwerker opleiding bij een van onze opleidingslocaties door heel Nederland of volg de incompany training.

Hoe werkt het verlengen van een hoogwerker certificaat?

Een hoogwerker certificaat is 5 jaar geldig. Met een herhalingscursus van hoogwerker-certificaat.nl bent u al binnen een halve dag opnieuw gecertificeerd.

Lees meer over de herhalingscursus hoogwerker

Tellen hoogwerker opleidingen mee als nascholing voor de code 95 richtlijn?

Ja, een groot deel van de hoogwerker cursussen op onze website komen in aanmerking voor nascholing volgens de Code 95 Richtlijn vakbekwaamheid. Neem voor meer informatie over nascholing contact met ons op.

Wat zijn de kosten van een hoogwerker certificaat?

De kosten voor het halen van een hoogwerker certificaat hangen af van uw eisen en ervaring van uw personeel. Daarnaast bent u voordeliger uit als uw medewerkers de hoogwerker opleiding incompany volgen.

Bekijk de prijzen van onze hoogwerker cursussen.

Bestaat de hoogwerker opleiding naast praktijk ook uit theorie?

Ja, onze hoogwerker opleidingen bestaan uit een deel theorie en praktijk. We behandelen de ARBO-wetgeving en veiligheidseisen omtrent het veilig werken met een hoogwerker. Bij een deel van de cursussen wordt de theorie klassikaal doorgenomen, maar het is ook mogelijk om theorie zelf thuis door te nemen met ons digitale theorieboek. Op de specifieke cursuspagina leest u meer over de theorieonderdelen die we tijdens de cursus behandelen.

Hoelang is een hoogwerker certificaat geldig?

Een hoogwerker certificaat is 5 jaar geldig. Na 5 jaar kunt u het hoogwerker certificaat verlengen door de herhalingscursus te volgen.

Kan ik bij jullie ook het IPAF certificaat halen?

Op dit moment bieden wij geen IPAF hoogwerker cursus aan. Een IPAF certificaat is vaak niet het meest ideale certificaat voor iemand die alleen in Nederland werkt. Een IPAF certificaat certificeert jou alleen voor één type hoogwerker, terwijl onze hoogwerker certificaten je voor alle typen hoogwerkers certificeren.

Dé beste keuze voor hoogwerker trainingen en opleidingen

Voor bedrijven bieden wij onze nieuwe en zeer effectieve 1-uurs Incompany training aan.
Als particulier kunt u uw hoogwerker certificaat halen op meerdere locaties door heel het land.

Certificering in 1 uur!Bekijk alle opleidingen